Wij hebben drie honden, twee Zuid-Russische Ovcharka’s en een Appenzeller waarmee wij af en toe een nestje fokken.
Verder hebben wij ook nog een Siamese poes.
Buiten hebben wij nog schapen en kippen en een pony voor de hobby.
15 jaar geleden ben ik begonnen met het voeren van vers vlees omdat wij al wat jaren aan het tobben waren met onze eerste Zuid-Rus in verband met huidklachten en jeuk.
Uiteindelijk met vers vlees en een eliminatie dieet kwamen wij er achter dat zij niet tegen rund, lam en kip kon.
Wij hebben in de jaren daarvoor echt getwijfeld of we haar in moesten laten slapen vanwege de erge jeuk, maar uiteindelijk heeft ze nog vijf jaar vrolijk en gezond geleefd.
Door deze ervaring ben ik aantal jaren geleden begonnen met het verkopen van vers vlees voor honden en katten.
Ik verkoop uitsluitend vlees zonder premix maar met een natuurlijke calcium bron en organen.
Momenteel verkoop ik de merken Tammenga en Kiezebrink en Dogmeat, drie mooie merken van een goede kwaliteit en een redelijke prijs.
Verder verkoop ik op bestelling barf producten.
Om mij verder te specialiseren bezoek ik lezingen, o.a. over darmen en immuniteit en volg ik workshops over voeding voor hond en kat.
Ik heb een workshop gevolgd over zelf maaltijden samenstellen voor je hond.
Dit jaar ga ik een workshop "Wilde kruiden voor mens en hond" volgen.
Eveneens dit jaar start ik met de opleiding Voedingsadviseur voor honden en katten.
En ga ik de opleiding "Getting the DIE out of DIET" volgen, gegeven door Petra Driessen.
Door mijn eigen ervaring met allergieën bij honden ben ik goed geïnformeerd over de best passende voeding bij een voedingsallergie.
Ik verkoop daarom KVV met veel verschillende enkelvoudige eiwitbronnen. Ideaal bij een eliminatiedieet.
Verder maak ik verschillende groenten mixen en botten bouillon op bestelling.